Avrupa'nın En Güzel Şehirleri

Avrupa'nın en güzel şehirleri hangileri?
Bu soruya cevap vermek aslında çok zor; herkesin zevkleri ve beklentileri farklı olabilir.
Yinede Avrupa'daki şehirleri gezmek gibi bir niyetiniz varsa;
bu listedeki şehirlere göz atmanızda fayda var.


Prag, Çek Cumhuriyeti



Çek cumhuriyeti yeni adı ile Çekya'nın başkenti Prag, 2. Dünya Savaşının yıkımından en az etkilenen şehirlerden; bu yüzden pek çok tarihi bina orjinal hali ile korunabilmiş. Ziyaretçilerini hayal kırıklığına uğratmayacak, nadir şehirlerden biri.

Budapeşte, Macaristan


Avrupa'da gezilecek yerler ve Avrupa'da gezilecek şehirler hangileri diye sorsanız pek çok kişinin aklına gelmeyecek bir yer; Macaristan'ın başkenti Budapeşte.
Bu anlamda hakkı yenilmiş şehirlerden biri; Unesco dünya mirasına girmiş gezilecek yerleri, tarihi dokusu ve Buda Kalesinden izleyeceğiniz harika manzarası ile kalbinizi fethedecek bir yer.

Stockholm, İsveç


Stockholm diyince akla ilk gelen şey; Stockholm Sendromu. Daha önce duymayanlar ve Stockholm Sendromu nedir diye soranlar için; Stockholm'de gerçekleşen bir banka soygununda rehinelerden biri, kendisini rehin alan banka soyguncusuna aşık olmuş. Baskı altında insanların gösterdiği bu tür davranışlara daha sonra Stockholm Sendromu ismi verilmiş. İsveç'in başkenti Stockholm yarım ada ve adaların birleşiminden oluşuyor. Hem şehir merkezindeki binaların mimarisi, ki İsveç mimarisi dünyada saygın bir yere sahiptir, hem de adalar ve bu adalar üzerindeki ahşap evler gerçekten görülmeye değer.


Paris, Fransa



Fransa'nın başkenti Paris, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri listesinde başı çekiyor. Kimileri Paris'i dünyanın en romantik şehri olarak görüyor, kimileri için Paris sanatın ve modanın başkenti. Son zamanlarda ise adı Paris sendromu ile anılıyor. Kısaca önemli bir kitle için Paris hayal kırıklığına dönüşmüş durumda.
Paris dünyanın en güzel şehri olmayabilir ancak Paris'i aslında Paris yapan kültür, sanat ve Avrupa medeniyetinin temel değerleri hala orada duruyor.
Bu yüzden Paris de listemizde yer almayı hak eden şehirlerden.


Barcelona, İspanya




Ünlü Barselona futbol takımına adını veren şehir, dünyada turistlerin en çok ziyaret ettiği şehirlerden de biri. Barselona gezilecek yerler denilince akla sadece Nou Camp stadı gelmiyor tabiki; Sagrada Familia Bazilikası, Casa Mila, Katalan Ulusal Müzesi ve Barselona Katedrali gibi egzotik görünümlü yapılara da ev sahipliği yapıyor. Bunun yanında Barselona'da plaj da bulunuyor.


Venedik, İtalya





Pek çok şehrin "romantik şehir" diye anılmak gibi bir iddiası vardır. Bunun nedeni de gayet açıktır. Çünkü romantizm satıyor yani şehirleri daha popüler hala getiriyor ve daha çok ziyaretçi çekmelerini sağlıyor. En romantik şehirler listesi yapmanızı isteler; büyük ihtimal ilk 3'de yerini alacak şehirlerden biri Venedik olurdu.
Şehir içindeki kanalları ve adeta suyun üzerine inşa edilmiş binaları ile Venedik de güzel şehirler listemizde yerini alıyor. 


Roma, İtalya




İtalya'nın başkenti Roma, dünyanın en büyük imparatorluğuna da adını vermiştir. R
Öyle ki Roma'nın adı geçmeden dünya tarihini anlatmak mümkün değildir.
Peki Roma güzel mi? Aslında size ilk görüşte aşkı yaşatacak bir yer değil.
Hatta orta halli bir şehir gibi de gelebilir. Ancak Roma'daki tarihi yerler ve Roma'yı bir bütün halinde gezmeye başlayınca işler değişecek. Roma'nın tarihi değeri ve bu tarihe yakışır binaları, çeşmeleri, heykelleri Roma'yı güzel şehirler listesinin daimi üyesi yapmaya devam edecektir.

Santorini, Yunanistan


Komşu ülke Yunanistan'ın adalarından biri Santorini. Santorini nerede diye düşünenler için Girit, Atina ve Bodrum bir üçgenin köşeleri olarak düşünürseniz bu üçgenin ortasında kalıyor. Ege denizinde Türkiye ile Yunanistan arasında bir ada.
Santorini pek çoğunuz televizyonda görmüşsünüzdür; Mavi kubbeli, beyaz binaların olduğu yer. Ege'nin ruhunu yansıtması ve orjinalliği nedeniyle Santorini en güzel şehirlerden biri olarak kabul ediliyor. 

Bergen, Norveç





Norveç diyince akla gelenler; Vikingler, İskandinav Ülkeleri, yüksek refah seviyesi ve Fiyortlar'dır. Bir de  2009 Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan Alexander Rybak var. Aslında kendisi Norveçli değildir. Alexander Rybak'ın doğum yeri, Minsk - Belarus'tur, doğduğu tarihi itibarı ile Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği toprağıdır. Eurovision'da en yüksek puan da ona aitti 2016 yılında kadar. 
Bergen'e geri dönelim; Bergen Norveç'in batı tarafında bir şehir, ünlü Norveç fiyortlarının güney kısmında. Doğa şekilleri, bitki örtüsü ve İskandinav mimarisi Norveç'in Bergen şehrini güzeller listesine almamızı sağlamıştır.

Bern, İsviçre




Doğal güzelliği ve yeşil bitki örtüsü ile çoğumuzun yakından tanıdığı bir ülke İsviçre.
İsviçre batı Avrupa'da; Fransa, Almanya ve İtalya'nın ortasında kalıyor.
İsviçre'nin başkenti Bern de İsviçre'de yeralan kantonlardan biri.
Enstein'in yaşam hikayesi anlatılırken hep İsviçre patent ofisinde çalıştığından bahsedilir. İşte o ofis ve Einstein'in evi Bern şehrinde bulunmaktadır. Bern gezilecek yerler içinde yer alan diğer bir yer ise şehre güzelliğini veren ve U şeklinde şehir içinde kıvrılarak akan Aare nehri .

Viyana, Avusturya



Viyana, Avusturya'nın başkenti ve ülkenin nüfüs olarak en büyük şehri. Yaklaşık 9 milyon nüfuslu Avusturya'nın 2 milyonu Viyana şehrinde yaşamakta.
Avusturya- Macaristan İmparatorluğununda eski başkenti olan Viyana, Avrupa sanat tarihi açısından önemli bir yere sahip. Avrupa'da sanatın soyluların katkıları ile geliştiğini düşününce, Viyana'yı ihtişam ve lüksün başkenti olarak tanımlamak yanlış olmaz. Viyana gezilecek noktalar içinde 3 tane saray olması da bunun bir göstergesidir. 

St Petersburg, Rusya




Baltık ülkeleri serin, ağaçlık ve yeşildir. Rusya'nın baltık denizi kıyısında bulunan ve zamanında Rus İmparatorluğuna başkentlik yapmış olan St Petersburg da bu özellikleri taşımakta. Dönemin Çarları Paris ve Viyana'yı örnek alarak çok sayıda lüks saraylar ve binalar yapmışlar. Batı Avrupa mimarisi ile Rus mimarisinin harmanlandığı bir şehir St Petersburg. Mimarisi, kültürel, tarihsel ve doğal güzellik yönleri ile bir bütün halinde güzel şehirler listesinde yerini almayı fazlasıyla hak etmiş bir yer.

Listemiz burada bitiyor. Gezi notlarımıza göz atmayı unutmayın.

Etiketler: isviçre hakkında bilgi, i̇sviçre turistik yerler, isviçre nerede, isviçre'nin başkenti neresidir, bern nerenin başkenti, zürih nerenin başkenti, viyana hangi ülkede, viyana dili, avusturya nüfusu 2017, Avusturya başkenti, avusturya hakkında bilgi, avusturya nerede, norveç evleri hakkında bilgi
, venedik hakkında bilgi, venedik neden sular altında, st petersburg nerede,





Önceki
Sonraki

5 yorum:

  1. Yaşadığım şehir olduğu için söylemiyorum, lakin Krakow'da en az Prag kadar güzeldir. Ayrıca Floransayı bu listeye eklemek isterim.

    YanıtlaSil
  2. Balkan ülkelerini gezeceğim ekimde.Paris ve İspanya'yı da çok görmek istiyorum.Umarım ilerleyen süreçte giderim :)

    YanıtlaSil
  3. Hepsi ayrı ayrı birbirinden güzel yerler. Avrupa'nın dışına çıkıp uzaklardaki diyarlara gidince de heyecanlanıyorum. Bİlmediğim yeni yerlere ayak basmış, tanımadığım kültürlerle tanışmış oluyorum. Yemekleri, adetleri, yaşama bakışları hatta yarattıkları uygarlıklar bile farklı buralarda. Vietnam, Kamboçya, Tayland hep öyle yerler... Yine de ben en çok Avrupa'da rahat hissediyorum kendimi. Avrupa kültürü de, yaşam şekilleri de, yapıları da çok benzer birbirine kabul ediyorum. İngiltere'de ne gördüysen Budapeşte'de de aynı şeyi görüyorsun ama o tanıdıklık hissi bana kendimi evimde hissettiriyor. Sokak kafelerinden birinde oturup aylaklık etmek benim için tatil demek.
    O yüzden benim Avrupa şehrim her zaman Paris oluyor.
    :)

    YanıtlaSil
  4. ahh bir imkan olsa da hepsini gezebilsem...

    YanıtlaSil
  5. Hepsi birbirinden güzel şehirler :)

    YanıtlaSil