Avrupa'nın En Yaşanılabilir Ülkeleri

Bir ülkeyi yaşanılabilir yapan şeyler elbette kişiden kişiye göre değişir; kimisi için iklim ve insanlar daha önemli olabilir, kimileri için gelir seviyesi ve kişi başına düşen gelir, kimileri için ise en önemli şey huzur olabilir.
Hatta aynı kişi için hayatın farklı dönemlerinde farklı ülkeler daha cazip görünebilir.
Listeyi oluştururken; ülkelerin refah seviyesi, eğitim kalitesi, huzur ve güvenlik seviyeleri dikkate alınmıştır. Biraz daha göçmen gözüyle bakılmıştır kısacası.


1) Norveç



Hem Avrupa'nın hem de dünyanın en yaşanılabilir ülkesi tartışmasız Norveç'tir.
Norveç'in en önemi gelir kaynağı balıkçılık sanılır ancak durum böyle değildir. Norveç'i zengin ülkeler ligine taşıyan şey; ülkede petrol çıkmasıdır. Öyle ki Norveç ekonomisi, Norveç'in harcayabileceğinden daha fazla paraya sahiptir ve her yıl bu fazla para varlık fonuna aktarılır. Böylece gelecek kuşakların refahı da teminat altına alınır.



Norveç iklimi; diğer Kuzey ülkelerinde olduğu gibi soğuk. Norveç'te yaşamak istiyorum diyenler için en büyük zorluk iklime alışmak olacak.
Dünyanın en yaşanılır ülkesi listesinde Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler de var diye düşünenler olabilir ancak göçmen olarak yaşayacağınız ülke Türkiye'den çok uzak olunca ciddi zorluklarla karşılaşırsınız: Gidip gelmek sorun olur ve birikim yapmakta da zorlanırsınız.




2) İsviçre



Dünyanın en güzel doğasına sahip ülkeler listesi yapılsa; İsviçre her zaman üst sıralarda yer bulabilecek bir ülke.İsviçre Alpleri ve yeşil ovaları ile herkesin beğenisini kazanan İsviçre'nin tek özelliği güzel doğası değil tabii ki; hem dünyadan bağımsız ve huzur içinde oluşu hem de yüksek refah seviyesi ile çoğu kişinin yaşamak isteyeceği ülkelerden biri. Avrupa'nın tabir yerindeyse göbeğinde bulunduğu için seyahat imkanları da bonus özellik katıyor İsviçre'ye.
İsviçre'de yaşamak isteyen çok kişi bulunması nedeniyle göçmenlik kuralları ve vatandaşlık şartları diğer ülkelere göre biraz daha katı.



İsviçre resmi dilleri; İtalyanca, Fransızca ve Almanca'dan oluştuğu için bu da ülkeye sonradan taşınan biri için zorluk oluşturabilir.
İzlanda'nın bu listede yer almamasının en önemli sebebi denizin ortasında bir başına ve uzakta yer alması. Bir ülkede göçmen olarak yaşayacak kişiler için çevre ülkelere ve Türkiye'ye seyahat imkanlarının iyi olması her zaman aranan bir özellik olmalıdır. Göçmenlerden size tavsiyeler.


3) Danimarka



Dünyanın en mutlu ülkesi seçilen Danimarka, bu unvanı hak eden bir yer. Refah seviyesi yüksek, düşünce özgürlüğü üst seviyede ve diğer Kuzey Avrupa ülkeleri gibi iyi bir sosyal güvenlik sistemine sahip. Kuzey Avrupa ülkeleri birbirlerinin değerini yükselten bir durumda; şöyle ki bunların birinden vatandaşlık alırsanız, diğer Kuzey Avrupa ülkelerinde de rahatlıkla yaşayabiliyorsunuz.



Buna Kuzey Avrupa Pasaport Birliği deniyor. Bahsettiğim şey Schengen ve AB serbest dolaşımdan daha üstün bir uygulama yani daha fazla hak ve ayrıcalığınız oluyor. Dünyanın en değerli pasaportları Kuzey Avrupa ülkelerinden alınan pasaportlardır.




4) İsveç



Avrupa'da pek çok gelişmiş ülkede bulunan sosyal yardım ve destek sisteminin kurucusu ve ilk uygulayıcısı İsveç'tir. Klasik bir İskandinav ve Kuzey Avrupa ülkesi olan İsveç'in doğası hem güzel hem temiz.
İsveç'i diğer ülkelerden ayıran önemli bir özellik de İsveç'in Avrupa'da en çok göçmen kabul eden ülkelerden biri olması.



İsveç nüfusu ; 12 milyon civarı ve nüfusun %20 si göçmenlerden oluşuyor.
İsveç nüfus artışının düşük olması sebebiyle göçmen almaya devam edecek.
Ülkede sürekli refah seviyesinin arttırılması için neler yapılabilir bunlar üzerine kafa yoruluyor. Bu nedenle de gelecekte de yaşamak için iyi bir ülke olacağını gösteriyor.


5) Finlandiya



Kuzey Avrupa ülkeleri ile listeyi doldurmuşsunuz diyeceksiniz ama Kuzey Avrupa ülkeleri benzer sistemler uyguladıklarından topluca kalkınmışlar. Finlandiya'da yine bu modeli uygulayan ülkelerden biri. Dünyanın en iyi eğitim sistemi unvanı uzun yıllardır Finlandiya'da. Bu bile pek çok aileyi Finlandiya'da yaşama konusunda arayışlara itmiş durumda. Finlandiya'yı yaşanır bir ülke yapan diğer özellikleri ise; temiz olması, huzurlu olması, refah seviyesinin yüksek olmasıdır.



Finlandiya'nın olumsuz yönleri; soğuk iklimi ve son yıllardaki ekonomik durgunluk.
Kuzey Avrupa ülkeleri için çok pahalı yerler denir. Türkiye ile fiyatlar kıyaslanınca öyledir de ancak yaşam standardını olumlu yönde etkileyen şey ücretlerin de aynı ölçüde yüksek olmasıdır. Diğer ülkelere tatile gittiğinizde paranız kat kat değerlenir.




6) Hollanda



Türklerin en çok yaşadığı ülkelerden biri olan Hollanda, refah seviyesinin yanında özgürlükçü anlayışı ve her türlü cinsel tercihe saygılı olması nedeniyle; özellikle yaşadıkları ülkelerin toplumlarından dışlanmışların gönlünde yatan ülke durumunda.



Hollanda ekonomisinin tarım ve teknoloji üzerine kurulmuş olması; herkesin Çin, Vietnam, Bangladeş, Hindistan gibi ucuz üretim yapan ülkeler nedeniyle inim inim inlediği şu vakitlerde Hollanda'nın ekonomik durgunluktan daha az etkilenmesine sebep olmuş durumda.


7) Avusturya



Avusturya denince akla kültür ve sanat geliyor. Bunlara yine sosyal imkanlar, haklar ve refah eşlik ediyor. Güzel bir ülke olmasına rağmen Türklere karşı tarihi bir karşıtlığı olan Avusturya bu sebepten; yaşamak için ilk tercih edilecek ülkelerden değil yine de listeye girecek kadar iyi.



Bir ülkede göçmen olarak yaşayacaksanız; o ülkedeki mevcut göçmenlerin durumu önemli bir kıstas oluyor. Avusturya da yaşamak istiyorum demeden önce orada yaşayanların durumu nasıl, buna göz atmakta fayda var.


8) Almanya



Avrupa'da en çok Türk'ün yaşadığı ülke Almanya. Ülkenin gelişmiş bir sanayisi var, ihracatta rekorlar kırıyor. Dünyanın en iyi üretim ülkesi tartışmasız. Peki niye bu kadar alt sıralarda diyebilirsiniz.
Almanya göçmene doymuş ülkelerden biri; artık göçmen gelmesini istemiyorlar ve işleri olabildiğince zorlaştırıyorlar. Alman vatandaşlığını almak ise uzun uğraşlar gerektiriyor. Yaşadığınız ülkenin pasaportunu alamayınca hep biraz eksik hissedeceksiniz. Bir de Almanya aile birleşimi için oturma iznine başvurma şartları arasında dil bilme zorunluluğu var.



Yaşayacağınız ülkenin dilini öğrenmeniz tabii ki iyi ancak Türkiye'de yabancı dil öğrenmek hem zor hem masraflı.
Almanya'da yaşamak istiyorum diyen Türk sayısı bir hayli fazla o yüzden bu hatırlatmayı yapmak yararlı olacaktır.


9) İngiltere




İngiltere de göçmenlerin çok olduğu ve göçmenlerin çok istenilmediği ülkelerden biri, buna rağmen İngiliz Sterlinin değerli olması ve İngiltere'nin resmi dili'nin İngilizce olması pek çok kişinin yaşamak için İngiltere'yi tercih etmesini sağlıyor. Yurt dışına gitmeden önce zaten İngilizce biliyorsanız tekrar dil öğrenmek zorunda kalmıyorsunuz. Elbette okullarda öğretilen İngilizce ile İngiltere'de konuşulan İngilizce birbirinin aynı değil ama buna rağmen diğer ülkelere kıyasla İngiltere'ye uyum süreciniz daha kolay gerçekleşecektir.




10) İrlanda



İrlanda, dünyada yaşam standartlarının en yüksek olduğu ülkelerden biri; dünyada kişi başına düşen gelir sıralamasında ise 7. sıradaydı. Ancak İngiltere ve İrlanda'da sosyal güvenlik sistemi Kuzey Avrupa ülkelerindeki kadar gelişmiş değil. Sürekli yağmurlu ve rüzgarlı iklimi ise diğer olumsuz özellikleri. Bir de İrlanda aksanı sorunu var; ortalama İngilizce bilen birisi İrlanda'daki insanları anlamada oldukça zorlanacaktır.



Listemizin sonuna geldik. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
Yurtdışına göç etmek istiyorum diyenler için genel bir tavsiye; gitmeyi düşündüğünüz ülkeyi iyice araştırıp fikir sahibi olun sonra kararınızı verin.

Etiketler: norveç hakkında bilgi, norveç'te yaşam, norveç şehirleri, isviçre'de yaşam, isviçre hakkında bilgi, isveç dili, isviçre resmi dilleri almanca, isviçre resmi dilleri italyanca, isviçre resmi dilleri fransızca, isveç nüfusu, isveç hakkında bilgi, isveç'te yaşam, isveç ekonomisi, isveç iklimi, danimarka hakkında bilgi, danimarka'da yaşam, Danimarka ekonomisi, danimarka nüfusu, almanya hakkında bilgi, avusturya hakkında bilgi, irlanda hakkında bilgi, ingiltere hakkında bilgi, holland hakkında bilgi.
refah düzeyi en yüksek ülkeler 2017, yaşam kalitesi en yüksek ülkeler 2017, ülkelere göre yaşam kalitesi sıralaması 2017, refah seviyesi en yüksek ülkeler 2017, yaşanabilir ülkeler sıralaması 2018, göçmenliğin en kolay olduğu ülke, göçmenlik için en ideal ülkeler, türkiyeden göçmen alan ülkeler, türkiyeden göçmen kabul eden ülkeler
Önceki
Sonraki

4 yorum:

  1. Ekimde Balkanlar turuna gideceğim.Bu yazdığın ülkeleri de ilerleyen zamanlarda görmeyi çok istiyorum :)Yurt dışına göçmek değil de gezip görüp kendi memleketime dönmek isterim ben :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Hepsi de birbirinden güzel ülkeler. Gerçekten yaşanılası...

    YanıtlaSil
  3. Avrupa'nın ya da dünyanın en yaşanılır ülkeleriyle diğerleri arasında yalnızca iklim, doğa, mimari, kentleşme, çağdaşlık, uygarlık, eğitim düzeyi vs bakımından değil zeka bakımından da bir fark olduğu ortada. Özellikle bizim cahil kesim tarafından boş alınganlık yapılarak tepki gösterilen bu gibi kıyaslamalardan önce neden biz böyle değiliz sorusunun sorulamaması bu geri zekalılığın kanıtıdır. Bu kesim bu yaşanılabilirliğin nedenini zenginlik olarak görüyor. İyi de bu zenginlik onlara Ortadoğu'daki petrol zengini ülkeler gibi gökten indirilmemiş ki. Akıllarını ve zekalarını kullanarak bu zenginliği sağlamış ve dünyanın en güzel coğrafyasına uygun olarak güzel kentler, yapılar inşa etmişler. Şimdi ülkeler henüz inşa edilmeden örneğin Afganistan ile İsviçre'de yaşayanlar yer değiştirsin. Acaba neler olur? İsviçreliler Afganistan'ı yeni bir İsviçre yapar, Afganlar ise İsviçre'yi virane. Ağaç bırakmazlar ülkede en azından. Biz de doğa düşmanı olan iktidarın yaptığı gibi. Allah'ı çok seviyorlar ama eserlerini yok ediyorlar. Nasıl bir ironik durumdur anlayabilmiş değilim. Kardeşim biz Allah'ı eserlerinden tanımıyor muyuz? Eee öyleyse ne diye yok ediyorsun?

    YanıtlaSil
  4. danimarka da huzur var

    YanıtlaSil