Rusya


Rusya'dan Sevgilerle
- Rusya ile uçak düşürme mevzusundan sonra aramız epeyce bozuktu.Bu aralar biraz işler düzelmiş görünsede, bu sizi yanıltmasın.Ruslar, Türklere karşı uygulamalarından geri adım atmış değiller.
- Pasaport kontrol noktasında size ızdırap olup;askere gittin mi?,silah kullanmayı biliyor musun?,ne işin var burda ? şeklinde bitmeyen sorularla karşılaşabilirsiniz ve epeycede bekleyebilirsiniz.
- Rusya,şu an Türk vatandaşlarından vize istiyor ama gemi yoluyla Rusya'ya giderseniz;belli bi ücret ödeyerek vizesiz 72 saat Rusya'da geçirebilirsiniz.
(Gemi ile gideceğiniz firmadan bilgi alın,yolculuğa çıkmadan)

St. Petersburg Rehberi 

Church on spilled Blood
- Rusya şehirleri içinde en güzeli,St Petersburg ama Avrupa'nın en güzel şehri veya şehirlerinden biri demek zor.
- St Petersburg gezilecek yerler :Emirtaj müzesi,Kazan Katedrali,Church of the Savior on Blood (renkli kubbeleri olan kilise,kime sorsan gösterir..),Nevsky Caddesi,Aziz İsaak Katedrali,Dostoyevski Müzesi (Dostoyevski burda yaşamış,evini müzeye çevirmişler).
Listeyi uzatmak mümkün.

-Emirtaj (Hermitage) Sarayı / Müzesi, dünyanın en büyük müzelerinden biri.Adam akıllı gezmek için nerdeyse 1 günü burda geçirmelisiniz.
Kesinlikle görmeye değer bir müze.
-Emirtaj müzesinin içindeki sanat eserleri ve tarihi eserlerin yanında,binanın kendisi ve bina içindeki dekorasyonda sanat eseri niteliğinde.




Saray Meydanı

Admirality

- Eğer bir kaç gün yada bir hafta gibi bi süre kalacaksanız.Gezmek istediğiniz yerleri haritada belirleyip,bulundukları yere göre gruplara ayırabilirsiniz.Bu şekilde bütün yerleri yürüyerek bile görmeniz mümkün.
- Görmeyi planladığınız yerlerin hangi günler ve saatlerde açık olduğuna önceden bakın.Sonra oraya kadar gidip."Biz abidik gubidik bi sebepten kapalıyız simdi,siz sonra gelin" yazısıyla karşılaşmayın.              

 Aziz Isaak Katedrali Manzara

- Aziz İsaak (Saint İsaac) katedralinin çatı kısmına çıkıp şehri seyredebilirsiniz.Ortaçağ hikayelerinde prensesin hapsedildiği kulenin içindekiler gibi; dar ve dönen basamaklardan,yürüyerek çıkılıyor.Yanınızda çoluk çocuk,yaşlı,hasta varsa,buraya çıkmanızı tavsiye etmem.(Boşa bilet parası vermeyin)

- Rusya'da hizmet ve ürün fiyatları Türkiye'ye yakın,hatta daha ucuz.Eğer Avrupa'nın godoman ülkelerinden birinde yaşıyorsanız ve Rusya'ya gidiyorsanız.Deymesinler keyfinize.

- Finlandiya'ya yolunuz düşer burdanda Rusya'ya geçmek isterseniz.Finlandiya-Rusya arasında hem gemi hemde tren seferleri var.Böyle bi seyahatte mağdur olmamak için  Schengen vizesi hakkında yazımı okuyun.

-Gemi yolculuğunda güzel eğlenceler ve aktiviteler bulabilirsiniz


Önceki
Sonraki

3 yorum:

  1. Moskovadan sonra gittiğim St. Petersburg oldukça hoşuma gitmişti. Bunda belki de Moskova düş kırıklığından sonra oluşan beklentimin taban yapması neden olabilir. Şehrin en çok hoşuma giden durumuysa gemilerin geçisi için köprülerin 01-09 arasında (yanlış saat aralığı olabilir) tamamen açılmasıyla merkezden ayrılamamanız. Bu nedenle merkez gece baya bir kalabalık oluyor. Bu arada karmacorba.blogspot.com takip ederseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  2. Ben Finlandiya'dan gemi ile gittim.Limanda polisler 1 saat sorguya çekti.En son pasaportumu masanın üzerine bıraktılar.Hemen pasaportu kaptım.Dedim ya şimdi geçiş yapıyorum yada gemiye geri dönüp yatıyorum,sizle uğraşamam bütün gün.Sonra tamam geç dediler.St Petersburg çok hoşuma gitmedi.Prag milyon kat daha güzel bi şehir.Çeklerde ,Ruslardan bin kat iyi insanlar.Rusya'ya kesip attığım tırnağı bile bağışlamam bu saatten sonra.

    YanıtlaSil
  3. Rusya ile ilişkiler normalleşene kadar uzak durmak lazım

    YanıtlaSil