Finlandiya'da Güvenlik

           Genelde kuzey Avrupa ülkeleri güvenli yerler olarak bilinir.Doğruluk payı olmasına rağmen "buralarda hiç suç işlenmez,herkes süper dürüsttür" falan diye kendinizi salmayın ve tedbiri elden birakmayın.Buralarda da ciddi oranlarda suç işleniyor.
Özellikle Avrupa birliği içerisinde sınır kontrollerinin yok denecek kadar az olması nedeniyle; diğer ülkelerden de pek çok hırsız uğursuz buralara akın edebilmekte.Bu yüzden hırsızlık ve dolandırıcılık olayları düşündüğünüzden daha yaygın.
               İnternet aracılığı ile birinden bişey satın alırken veya kiralarken dikkatli olun.Bu aralar en moda yöntemlerden biri başkalarının evlerini kendilerininmiş gibi gösterip kiralık ilanları verme.Sizden peşinat diye para alıp tüyüyorlar.İnternetteki kiralık,satılık ilanlarında eğer bi yerin kirası yada fiyatı normal değerinin altındaysa,hemen şüphelenmeye başlayın.
               Gece geç saatlerde kadın yada erkek olun dışarı çıkmak,yürümek,takılmak rahatlıkla yapılabilecek şeyler.Kolay kolay kimse size bulaşmaz.Yanlız cumartesi geceleri,özelliklede şehir merkezine yakın bi yerdeyseniz.Bol bol sarhoşa denk gelebilirsiniz.
               Herhangi bir suça karışmamaya özen gösterin,buna sokakta kavga etmekte dahil.Herhangi bi suça karışırsanız oturum izninizi iptal edip sizi ülkenize geri gönderebilirler.Buna ek olarak birini dövmek size ciddi para cezası olarak geri dönebilir.Türkiye'de kavga etmek nerdeyse ata sporumuz durumunda olduğu için uyarmadan geçemedim.
Önceki
Sonraki

5 yorum:

  1. Bisiklet hirsizligi cok oluyormus orda, erasmus yapan bi arkadas soylemisti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde nasıl. Bisiklet kullanan çok burda,haliyle çalıp satmaları kolay oluyor.Bazende sarhoşlar gece arac bulamayınca bisiklet çalıp gidecekleri yere kadar gidip orda bırakıyorlar.

      Sil
  2. Biz kuzey avrupa ülkelerini şirinler köyü gibi zannediyorduk :D

    YanıtlaSil
  3. Yine buralardan iyidir boşverin.Burda hergün ya bomba patlıyo ya darbe oluyor...

    YanıtlaSil