İsveç


Stockholm Rehberi

Limandan Stockholm Manzarası

Avrupa'da gezmeye başlayınca şunu fark ediyorsunuz ki; bazı şehirler gereğinden fazla reklamla şişirilmiş ve kafalarımızda gerçeküstü bir imaj oluşmuş."Ya o kadar övdükleri yer burasımıymış" diyesiniz geliyor.Ve bazı şehirlerde var ki güzelliği yeterince anlatılmamış.İşte Stockholm bunlardan biri ve çok güzel bir şehir. 

-Stockholm'de belli başlı görülecek yerler; Gamla Stan (eski şehir),Nobel Müzesi,Storkyrkan Katedrali,Kraliyet Sarayı,Vasa Müzesi vesaire birbirine yakın ve otobüs kullanmadan yürüyerek gezilebilir.Müzeleri gezmeyi seviyorsanız ve hepsini göreceğim diyorsanız; Stockholm Kart almak faydalı olabilir. Burdan kart hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. https://www.stockholmpass.com/
Ama yok müze gezmek istemiyorsanız yada aklınızda sadece 1-2 yere gitmek varsa bu kartı almanıza gerek yok kanımca.

İsveç Kraliyet Sarayı Atlı Askerler

-Isveç kraliyet sarayına öğlen saatinde giderseniz askerlerin nöbet değişimi törenini izleyebilirsiniz.Çok sayıda turist burayı ziyaret etmesine rağmen,burasının normal,işleyen bi bina olduğunu unutmayın ve nöbet tutan askerlere fazla yaklaşmayın.Bağırırlar haberiniz olsun.

-İsveç, euro yerine kendi para birimi olan İsveç kronunu kullanıyor.Bazı yerlerde euro ile ödeme yapabilmenize rağmen,bazı yerlerde İsveç kronuna ihtiyaç duyabilirsiniz.Paranızın bi kısmını krona çevirmeniz iyi olur.

-Diğer bir önemli konuda yiyecek içecek ve benzeri alınacak yerleri bulma.Türkiye'de ki gibi her köşede bir büyük süpermarket yok.Ana caddeler üzerinde küçük dükkanlar olsada,orta ve büyük süpermarketler az sayıda ve genelde yeraltında.Bu tür süpermarketlere ihtiyacınız olunca ya büyük alışveriş merkezlerinin zeminden daha aşşağıdaki katlarına bakın,olmadı birine sorun.Boşu boşuna yol üstü denk gelirim diye saatlerce dolaşmayın.

-Stockholm'ü ziyaret etmek için en iyi zaman temmuz-ağustos ayları.Kışın malum kar kaplı ve soğuk oluyor,bahar ve yaz başı yağdır mevlam su.Temmuzda bile yağmurlu oluyor zaman zaman,yanınıza şemsiye ve ceket almayı unutmayın.

-Yaz aylarında güneş geç batıyor ve erken doğuyor.Kabaca günün 20 saati aydınlık.Uyku sorunu yaşayabilirsiniz.Otelde kalacaksanız ışığı çok almayacak bina ve oda tercih etmek faydalı olur.

İsveç: Beklentiler vs Gerçekte olan
-"Herkes sarışın" efsanesini buraya gelmeden kafanızdan silin.Isveç'te ciddi bi göçmen nüfusu var.Ayrıca yaz aylarında asyalı turistler akın ediyor.Her yer akın akın sarışın güzellerle kaynamıyor.

Stockholm Adalar
-Stockholm'e kadar gelmişken zamanınız varsa.Stockholm'den büyük kruz gemileriyle Finlandiya'nın şehirleri olan Helsinki veya Turku'ya gitmek mümkün.Turist olduğunuzu düşünürsek Helsinki'yi tercih etmek daha mantıklı. Stockholm pek çok adadan oluşuyor özellikle limandan açılmaya başladğınızda bu adaları ve adalardaki yazlık evleri seyredebilirsiniz.

-Stockholm'den bu gemilerle akşam bindiğinizde ertesi gün sabah Helsinki'ye varıyorsunuz.Geminin içinde odanız oluyor ve geceyi burda geçiriyorsunuz ayrıca gemide restoran,bar,kahvaltı salonu,cocuklar için oyun odası vb mevcut ancak bunlar bilete dahil değil,yiyip içtiklerinizi gemide ayrı olarak ödüyorsunuz. Bu siteden gemi güzergahları ve ücretlere bakabilirsiniz.
http://www.vikingline.com/


Önceki
Sonraki

7 yorum:

  1. İsveçli kızlar bi şehir efsanesi mi yani ? :(

    YanıtlaSil
  2. Yok kızları güzelde.Yazın o kalabalıkta fark edilmeyecek kadar az sayıdalar

    YanıtlaSil
  3. Biz yine fırsat olursa gidelim.Çıkmadık candan ümit kesilmez :))

    YanıtlaSil
  4. Ben İtalya'ya gittiğimde yakışıklı erkek göremediğimde şok olmuştum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Italyanlar tip olarak bize benziyorlar normalde.Erkeklerin böyle ün salmasıda Kuzey ve Batı Avrupa'ya göre farklı olmaları.
      Bi söz vardır "çitin diğer tarafındaki çimenler daha yeşil görünürmüş". :)

      Sil
  5. Sayenizde kafamdaki Avrupa yerli yerine oturuyor. :)

    YanıtlaSil